Chevrolet Colorado - nová generace na obzoru

Chevrolet | foto: Chevrolet

Americká automobilka Chevrolet chystá představení další generace pickupu Colorado, který se po delším časovém úseku vrací zpět do USA.

Vzhledově má nová generace Colorada podle slov vedení Chevroletu působit jako mladší bratr Chevroletu Silverado, přičemž si ale má zachovat ducha pro dobrodružství mimo silnice.

Interiér oproti předchozí generaci doznal podstatných změn. Na středové konzoli se dle přání zákazníka může objevit příplatková 8“ obrazovka multimediálního systému MyLink, jinak je standardem 3,4“ obrazovka umístěná mezi budíky.

O pohon Colorada se postará zážehový čtyřválcový motor o objemu 2.5 litru s výkonem 196 koní a točivým momentem 249 N.m. Silnější alternativou je šestiválec o objemu 3.6 litru s výkonem 306 koní a s točivým momentem 366 Nm. Oba motory spolupracují s šestistupňovým automatem, který posílá výkon na dvě resp. všechna čtyři kola. Na začátku roku 2016 bude nové Colorado dostupné i s turbodieselem 2.8 Duramax. 

V nabídce budou hned dvě verze - Crew Cab s klasickou a prodlouženou ložnou plochou a verze s dvoudveřovou karoserié a prodlouženou ložnou plochou. Chevrolet Colorado nové generace utáhne přívěs až o hmotnosti 3039 kg a do prodeje vstoupí na podzim příštího roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy