Audi A8 L W12 Exclusive - výjimečná verze pro vyjímečné

Audi A8 | foto: Audi ČR

Omlazená verze současné limuzíny Audi A8 vstoupila do prodeje již minulý týden a nyní se Audi pochlubilo, že chystá uvést padesátikusovou limitovanou sérii s označením Exclusive.

Bude se jednat výhradně o prodlouženou verzi Audi A8 Long, která bude využívat 6.3 litrový dvanáctiválec s upořádáním do W. Verze A8 L je o 130 milimetrů delší než základní model a ve specifikaci Exclusive bude přímo nabitá výbavou. V interiéru nalezne 50 vyvolených  čalounění sedadel v barvě koňaku, které navrhla italská společnost Poltrona Frau. Dále zde bude přítomné hnědo-stříbrné obložení z olivového dřeva a čalounění stropu je pokryto bílou Alcantarou.

Zážehový motor disponuje výkonem 368 kW a točivým momentem 625 N.m a je napojen na automatickou osmistupňovou převodovku. Akcelerace  tohoto luxusního korábu se z 0 - 100 odehraje za 4,2 sekundy, maximální rychlost by se jako vždy měla zastavit na hranici 250 km/h. Zajímavostí je pak udávaná spotřeba, která by měla díky systému vypínání válců činit pouze 13,5 l/100 km.

Audi A8 L W12 Exclusive se od ostatních modelů nikterak odlišovat nebude, kromě prvků výbavy v interiéru jí tak poznáte snad jen podle vnitřních prahů s pořadovým číslem vozu. Cena vozu doposud zveřejněna nebyla, ale prodej odstartuje již v březnu příštího roku.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy