Nissan GT-R Nismo - nejsilnější z nabídky se představuje

Nissan GT-R se dá považovat za jeden z nejlepších vozů na světě. Současná generace ´je již na trhu nějaký ten rok, konkurence stále sílí a tak sportovní divize značky Nissan, společnost Nismo, představila nejtvrdší verzi Nissan GT-R Nismo.

U verze GT-R Nismo byla razantně přepracována aerodynamika, která vozu dodává ještě více dravější vzhled. Spolu s tím dostala verze Nismo nové nárazníky, prahy a přítlačné křídlo vzadu. Tyto prvkyzvýší přítlak až o dalších 100kg. Samotný vůz musí také nějak vypadat a tak stojí na černých sportovních kolech, jejichž design se inspiroval závodními speciály.Vůz obuje výkonné pneumatiky Dunlop o rozměrech 255/40 ZRF20 vpředu a 285/35 ZRF20 vzadu.

Celá konstrukce GT-R Nismo byla též dodatečně vyztužena, podvozek je více zpevněn a dostal zakázkové odpružení od firmy Bilstein. Tyto tlumiče jsou nastavitelné ve 3 režimech (Comfort, Normal a R) 

Pod kapotou této bestie se bude skrývat dvojitě přeplňovaný motor s objemem 3.8 litru V6, jenž navíc dostal větší a účinnější turbodmychadla, zlepšené bylo palivové čerpadlo a každý válec dostal vlastní časování vstřiku. Výsledek? Celkový výkon vozu se vyšplhal na hodnotu 600 koní a 652N.m točivého momentu. 

O jízdních vlastnostech toho prozatím moc nevíme, avšak spekuluje se o  zrychlení z 0 na 100km/h za zhruba 2,5 sekundy. Oficiálním potvrzením dravosti GT-R Nismo je snad jen čas na Nürburgringu s hodnotou 7:08.679, což je rekord sériově vyráběných automobilů. 

Nissan GT-R Nismo bude dostupný v pěti barvách karoserie: v bílé Brilliant White Pearl, černé Meteor Flake Pearl Black, stříbrné Ultimate Metallic Silver, červené Vibrant Red a v šedé Dark Matte Grey.

Nissan GT-R Nismo bude v Japonsku dostupný od února 2014, Evropa spolu s USA se dočkají o několik měsíců později. Cena zatím nebyla zveřejněna, ale hranici 200.000 tisíc dolarů (cca 4 miliony Kč) by zcela jistě překročit neměla.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy