Nissan Qashqai se představil ve své druhé generaci

nissan qashqai | foto: Nissan

Japonská automobilka Nissan nedávno představila již druhou generaci svého modelu Qashqai, jehož první generace slavila se svými 2 miliony prodanými kusy obrovský úspěch.

Japonská automobilka Nissan nedávno představila již druhou generaci svého modelu Qashqai, jehož první generace slavila se svými 2 miliony prodanými kusy obrovský úspěch.

Nový Qashqai přijde již brzy do prodeje a tak vám přinášíme první informace o voze. Oproti svému předchůdci je nová generace vozu o něco delší, širší a nižší. To ostatně přispělo ke snížení aerodynamického odporu, jehož koeficient má hodnotu Cx0.32. 

Nový Qashqai oproti svému předchůdci se také dočkal úbytku na váze, který činí 40kg v závislosti na motorizaci a výbavě. Společně s tím je model vybaven novými technologiemi, mezi něž se dají zařadit například přední světlomety plně sestavené z LED diod které budou ovšem za příplatek. Interiér vozu má být oproti svému předchůdci prostornější, luxusnější a příjemnější. Zapracováno bylo na odhlučnění a kvalitě materiálů. Celkově nový Qashqai nabídne standardní bohatou výbavu, kterou by mu měla konkurence závidět. Dostupná bude řada komfortních a bezpečnostních prvků a elektronických systémů. Za zmínku stojí parkovací asistent či detekce pohybujících se předmětů v jízdní dráze vozidla

Pod kapotou se bude ukrývat široká paleta motorizací. Základem benzinových motorů se stane čtyřválec 1.2 DIG-T o výkonu 115 koní a točivém momentu 190Nm. U tohoto motoru uvádí výrobce kombinovanou spotřebu 5.6l/100km a emise 129g/km. Za pár měsíců se do nabídky dostane i čtyřválcový motor 1.6 DIG-T, který nabídne až 150 koní a 240Nm točivého momentu Jeho spotřeba je podle automobilky taktéž 5.6l/100km, emise CO2 pak 132g/km.

Pro příznivce nafty jsou zde připraveny čtyřválce 1.5dCi o výkonu 110 koní a kombinovanou spotřebou 3.8l/100km. Silnějším naftovým motorem se stane motor s objemem 1.6dCi a výkonem 130 koní a kombinovanou spotřebou 4.4l/100km. Motory budou spolupracovat skrze šestistupňovou manuální převodovku, popřípadě za příplatek se dá zvolit šestistupňový automat Xtronic.

Druhá generace Nissanu Qashqai vstoupí do prodeje v lednu 2014. Cenu vozu zatím automobilka nezveřejnila.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy