Honda Odyssey - pátá generace přijíždí

honda odyssey | foto: Honda Motor

Honda se svými velkoprostorovými modely neslaví moc valný úspěch, avšak v Asii a Japonsku samotném je to přesně naopak. Proto se automobilka rozhodla uvést na tyto východní trhy zcela novou, již pátou generaci MPV Honda Odyssey.

Honda se svými velkoprostorovými modely neslaví moc valný úspěch, avšak v Asii a Japonsku samotném je to přesně naopak. Proto  se automobilka rozhodla uvést na tyto východní trhy zcela novou, již pátou generaci MPV Honda Odyssey. 

Design modelu je typický pro japonský trh a interiér nové Odyssey pojme 7 nebo 8 pasažérů ve třech řadách sedadel. Nástup na druhou resp. třetí řadu pak usnadňují boční posuvné dveře. Všechna sedadla v obou zadních řadách lze nejrůzněji vyjímat, sklápět či posouvat.

Nová Honda Odyssey představí nejen novou podvozkovou platformu, ale i  upravený podvozek. Pod kapotou bude usazen zážehový čtyřválcový motor o objemu 2.4 i-VTEC, jenž bude zkombinován s pohonem předních nebo všech kol. V případě pohonu předních kol bude motor poskytovat výkon 175 koní, ve verzi 4x4 se pak výkon dostane na hodnotu 185 koní. V obou případech je motorizace spojena s automatickou převodovkou  CVT. 

Pro Odyssey 5. generace bude k dispozici také balíček úprav, a to  konkrétně pro verze Absolute a Absolute EX. Tento balíček poskytne dvorní úpravce značky, společnost Mugen. Balíčky kromě jiného obsahují například 17“, 18“ nebo devatenáctipalcová litá kola, sportovní výfukový systém, snížený sportovní podvozek, zadní decentní spoiler a nebo lepší brzdy. 

Klasická verze Hondy Odyssey půjde do prodeje hned ve čtyřech stupních výbavy , kterými jsou B, G, G EX, Absolute a Absolute EX. Základní verze je oceněna částkou 2 490 000 jenů (cca 474 000 Kč). 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy