Mercedes GLA Edition 1 - první informace o výbavě

mercedes-benz gla | foto: Mercedes-Benz

Automobilka Mercedes-Benz vydala nové podrobnosti o připravované speciální edici jejich modelu GLA, která ponese tradiční název Edition 1.

Automobilka Mercedes-Benz vydala nové podrobnosti o připravované speciální edici jejich modelu GLA, která ponese tradiční název Edition 1.

Mercedes-Benz GLA Edition 1 bude vycházet z výbavového stupně Urban, přičemž navíc dostane pořádnou dávku výbavy, za kterou by si jinak zákazníci tučně připlatili. Za zmínku tak stojí například bi - xenonové světlomety , černé akcenty na karoserii a nebo chromované střešní ližiny. Dále se tento městský crossover bude vyznačovat tónovanými okny a 19“ koly AMG z lehkých slitin. 

GLA Edition 1 bude nabízen jen v několika barevných odstínech karoserie. Mezi ně se řadí bílý Cirrus, hnědá metalíza Orient, šedá metalíza Mountain Grey a horská šedá metalíza Designo Mountain Grey.

Luxusním vzhledem se samozřejmě pochlubí i interiér. Zde nalezneme ořechově hnědá celokožená sedadla, jenž jsou protkaná tkaninou, sportovní tříramenný volant nebo nášlapy pedálů z nerezové oceli. Mezi další přednosti patří hliníkové lišty na prazích vozu s nápisem Edition 1, černá střešní fólie a speciální podlahové rohože. GLA Edition 1 se dále pochlubí tzv. světelným paketem, zahrnujícím LED osvětlení v interiéru vozidla a osvětlení vnitřního a vnějšího nástupního prostoru. 

Co se týče motorizací, tak pod kapotou této edice zákazník bude mít na výběr hned z několika variant. Do nabídky se dostali hned čtyři motorizace, mezi něž se řadí  benzínový 1,6 litrový čtyřválec o výkonu 156 koní a benzínový 2,0 litrový čtyřválec o výkonu 211 koní . Pro příznivce naftových motorizací jsou  připraveny motory o objemu 2,2 litru s výkonem 136  resp. 170 koní.

Mercedes-Benz GLA Edition 1 si budete moci objednat už na začátku roku 2014, přičemž první dodávky k zákazníkům jsou naplánovány na březen 2014.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy