Mazda MX-5 GT: koncept se stal realitou

mazda mx-5 | foto: Mazda Motor

Japonská automobilka Mazda ve spojení se závodní firmou Jota Sport brzy uvede na trh novou Mazdu MX-5 se zajímavým přízviskem GT.

Japonská automobilka Mazda ve spojení se závodní firmou Jota Sport brzy uvede na trh novou Mazdu MX-5 se zajímavým přízviskem GT.

Tato sportovně založená MX-5ka vychází z loňského konceptu, který byl k vidění na Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Jak název již napovídá, největší změny se odehrají pod kapotou motoru, kde bude ukryto hned 208 koňských sil. Tohoto výkonu se podařilo dosáhnout hlavně díky přeprogramované řídící jednotce a instalaci nového výfukového systému. Mazda MX-5 GT se bude pyšnit maximální rychlostí 225 km/h a z rychlení z 0 – 100 km/h tento malý sporťák zvládne za slušných 6,4 sekundy.

Oproti standardním verzím MX-5 se verze GT odlišuje nejen výkonově, ale i opticky. Vůz dostal antracitová hliníková kola, karbonový difuzor a černou střechu. Komu by to připadalo stále málo, ten si může Mazdu za mírný příplatek do vybavit karbonovým splitterem a zadním spoilerem. MX-5 GT je i o něco nižší, za což může podvozek se sportovními tlumiči Bilstein.

Základní cena Mazdy MX-5 GT je 29 995 liber (v přepočtu cca 914 000 Kč). Případní zájemci si jí budou moci objednat skrz dealerství Lodge Garage v britském Aylesbury.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy