Cadillac Escalade - osm míst v řádném luxusu

cadillac escalade | foto: Cadillac

Cadillac Escalade je tradičním symbolem okázalého luxusu na amerických silnicích. Rozložité SUV hýčkající své pasažéry se dočkalo nové generace.

Tradiční zástupce prestižní kategorie Full-size SUV přichází s inovovanou tváří, která sice přímo spočívá na současném designu, přesto je však jasně rozpoznatelná a nenechá nikoho na pochybách, že tohle je výkvět americké technologie. Výrazné jsou například svítilny, které jsou dle moderních trendů složeny výhradně z vysoce svítivých diod.

Mnohem větší změny se udály uvnitř vozu. Zajímavý je interiér, který snoubí luxus, trochu futurismu a především, kvalitní materiály. Právě ty byly kamenem úrazu mnoha amerických vozů a ve srovnání s těmi evropskými často jen těžko obstály. Vkus náročných zákazníků je však neúprosný a Escalade nám ukazuje interiér, který se jen tak nevidí. Dominuje mi velká obrazovka, které sekundují účelové ovladače klimatizace, rádia a dalších systémů. Prkaticky vše je obšito kůží nebo obloženo dřevem. 

K dispozici je až osm míst ve složení 2+3+3. K dispozici bude i sedmimístná varianta s průchodem mezi zadními sedadly, která usnadní nástup pasažérům v třetí řadě. Komfort zajistí mimo jiné varianta s prodlouženým rozvorem. Zatímco standardní Escalade bude mít už tak docela monstrózních 518 centimetrů, prodloužená varianta je o celého půl metru delší. 

Více než dvě a půl tuny těžký vůz bude do pohybu nutit 6,2litrový osmiválec o výkonu 420 koní. Pro dostatečnou úsporu je motor vybaven systémem odpojování válců a přímým vstřikem paliva. Cena prozatím není známa. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy