Hyundai i10 - nejmenší Hyundai v novém kabátě

hyundai i10 | foto: Hyundai

Autosalon ve Frankfurtu se stal dějištěm premiéry nového Hyundaie i10. Nejmenší model automobilky zaútočí například na pozice Škody Citigo.

Nový model nahrazuje stejně pojmenovanou starší verzi, které se vzhledem docela podobá. Přináší přirozeně nové křivky typické pro současné Hyundaie, avšak stojí si na svém a nejde o žádnou šílenou revoluci.

Technický základ hledejme v koncernové Kii Picanto. I díky této spřízněnosti nejmenší Hyundai mírně ztloustl - na délku má nyní o osm centimetrů více, měří 367 centimetrů. Je i mírně širší, ale na výšku naopak konstruktéři ubrali. 

Pod kapotu se podívají dva motory. Základ bude tvořit tříválec o objemu jeden litr a výkonu 66 koní, zatímco silnější čtyřválec o objemu 1,2 litru bude mít výkon 87 koní. Časem by se pod kapotu měl údajně dostat i nový silnější tříválec, který je prozatím ve vývoji.

Vůz by se měl v prodejnách objevit již v říjnu. Cena zatím nebyla zveřejněna, ale vzhledem k cenám konkurence nelze očekávat, že by si automobilka mohla dovolit nasadit základní cenu nad dvěma sty tisíci korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy