Volvo Coupe Concept - návrat do šedesátek

Volvo | foto: Volvo

Volvo se na autosalon ve Frankfurtu chystá vyzbrojeno novým konceptem kupé, které odkazuje na ne až tak dávnou slavnou historii.

Volvo P1800 je jedním z nejslavnějších modelů Volva všech dob. Nádherné kupé si získalo srdce mnoha fanoušků značky a právě to automobilka potřebuje i nyní.

Nový Coupé Concept je navržen Thomasem Ingenlathem, tedy tím samým designerem, který pro Škodu stvořil druhou Octavii, druhou Fabii, Roomster a Yeti. Volvu udal nový designový směr charakteristický zejména specifickými diodovými světly pro denní svícení ve tvaru položeného T.

Celkový design vzpomíná na legendu. Dlouhá kapota vepředu i vzadu tvoří nezaměnitelnou siluetu atraktivního kupé, které vypadá dynamicky i ve chvíli, kdy stojí.

Interiér je futuristický, vévodí mu obří displej, který nahrazuje i většinu tlačítek. Uprostřed je malá, skleněná řadící páka - přesněji volič automatické převodovky. Jejím prostřednictvím putuje na kola výkon 400 koní, který produkuje přeplňovaný dvoulitr spolu s elektromotorem.

Koncept se bude prezentovat ve Frankfurtu. Je otázkou, zda jde jen o představení nového designového jazyka, nebo očekávání reakcí publika na nový typ vozu, který momentálně není v nabídce. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy