BMW i8 - také větší elektromobil by se měl ukázat ve Frankfurtu

Vision EfficientDynamics | foto: BMW Group

BMW připravuje také další zástupce do nově vytvářené řady i. Údajně již ve Frankfurtu by se měla ukázat varianta honosící se označením i8.

BMW již oficiálně představilo prozatím nejmenší vůz s označením i, je jím model i3, který se v sériové podobě ukáže na autosalonu ve Frankfurtu. Je ale možné, že tam nezůstane osamocen.

Magazín Edmunds totiž uvádí, že BMW si nechává jako překvapení uvedení druhého modelu s písmenem i, totiž modelu i8. Na rozdíl od kompaktního hatchbacku i3 půjde o větší sportovní kupé, které bude mít pod kapotou dva motory. Ten spalovací by však na rozdíl od i3 neměl sloužit jen jako "prodlužovač dojezdu", ale jako plnohodnotný pohon. Půjde pravděpodobně o benzínový tříválec o obejmu 1,5 litru. Spolu s elektromotorem by se měl výkon vyšplhat na velmi slušných 400 koní, přičemž beznínový motor má samotný dávat výkon 230 koní. Zrychlení z klidu na stovku má být dílem pěti sekund, maximální rychlost má omezení na 250 km/h.

Sada baterií má být schopna vůz živit bez pomoci spalovacího motoru na trase dlouhé až 35 kilometrů. Pak dojde šťáva, kterou je ale možné dodat z běžné domovní zásuvky za 3 hodiny. 

Automobilce se podařilo docela na uzdě udržet i hmotnost, která se má pohybovat těsně pod tunou a půl. Umístění baterií velmi nízko má pozitivní vliv na jízdní stabilitu, zatímco rozložení hmotnosti 50:50 znamená dobré vyvážení 469 cm dlouhého vozu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy