Terénní kočička - Jaguar chystá SUV, dočkáme se za dva roky

Jaguar | foto: Archiv AutoRoad.cz

Britská značka Jaguar by měla na autosalonu ve Frankfurtu představit tak trochu podivný model. Půjde o první SUV v historii značky, prozatím v podobě konceptu.

Jaguar v současné době připravuje rozšíření modelové řady o dva vozy. Prvním by měl být nejmenší prodávaný sedan, který zamíří bojovat s triem Audi A4, BMW 3 a Mercedes Benz C. Platforma však poslouží také novému SUV, které by mělo malý sedan následovat.

Nové modely se představí již v dohledné době, zejména malý sedan se již velmi blíží. Příbuzné SUV se však bude rodit o něco déle. Jeho příchod očekáváme přibližně za dva roky, tedy v druhé polovině roku 2015. Přesto bychom se již letos mohli dočkat jeho náznaku v podobě studie na autosalonu ve Frankfurtu.

Jasné zatím není, jak se bude nové SUV jmenovat. Je prakticky jisté, že Jaguar využije jméno Q-type, zatím však není jasné, zda ho dostane malý sedan nebo SUV. Je otázkou, zda by se automobilka použitím písmena Q u SUV nedostala do křížku s Audi.

Pod kapotou by se měly objevit motory o objemu 2 a 3 litry, jejichž výkony mají být 240 a 340 koní. O něco slabší budou diesely, které dosáhnou na výkony 160 až 240 koní. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy