Citroën DS3 Cabrio Racing - ostře s větrem ve vlasech

Citroën DS3 | foto: Citroën

Citroën zvyšuje zájem o svoji řadu DS speciálními modely. Posledním z nich je ostrá varianta kabrioletu odvozeného od hatchbacku DS3.

Ostrá a zároveň otevřená varianta Citroënu DS3 se ukázal jako koncept na festivalu rychlosti v Goodwoodu. Podle zdrojů britského Autocaru se dočká i výroby, byť velmi limitované. 

Pod kapotou tepe čtyřválec o výkonu 207 koní. Jde o 1,6litrový motor THP, který v řádně nadopované variantě dokáže dávat i 270 koní. Poháněna jsou přirozeně jen přední kola, což je však u hot-hatchů běžné. Nevšední je však konstrukce karoserie. Na rozdíl od drtivě většiny produkce je tento hot-hatch polokabrioletem, který umožňuje stáhnout plátěnou střechu a otevřít tak nebe nad hlavou.

Zájem o tento vůz mají z 80 % ženy, proto i v otevřené variantě najdeme stylovou dětskou sedačku.

Vyrobeno by mělo být pouhých 200 kusů ve fascinující matně černé barvě. Omezena na tisíc kusů byla i produkce hatchbacku, avšak zájem výrazně převyšoval tuto plánovanou výrobu a automobilka proto vyrobí přinejmenším 2400 ostrých hatchbacků. O tom, kolik bude ostrých kabrioletů, může tedy spolurozhodnout i zájem kupujících.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy