Nissan Micra Nismo: povedený design sportovního paketu

nissan micra | foto: Archiv AutoRoad.cz

Další zajímavý paket z dílny sportovního odvětví japonského Nissanu Nismo

Japonský výrobce, respektive jeho sportovní divize Nismo, přichází s novým dlužno říci povedeným paketem malé Micry. Po nedávné úpravě Leafu tak hovoříme o další v časovém horizontu několika dní.

Dynamicky se tvářící vůz nižší střední třídy doznal oproti standardní verzi řady zajímavých i méně viditelných detailů. Nejvýraznějším je jistě pozměněná příď hatchbacku s výraznou maskou, finální dojem doladí spoiler v podobě červené linky, táhnoucí se po celém obvodu karoserie vozu. Boky zkrášlují prolisy, záď pak pozměněné světla, černý difuzor či jiná koncovka výfuku.

V nabídce bude kromě slabší 1,2 s automatem i 1,5 l s výkonem 85 kW (115 k) v kombinaci s pětistupňovou manuální převodovkou. Zbývající specifikace zůstavuji dosud nezveřejněny nebo jako v případě mírně upravených tvrdších tlumičů a celkově odpružení, nestojí za zmínku.

Zda bude vůz k mání i u nás, automobilka prozatím tají. Pokud ano, vyskytne se v nabídce Nissanu další optimální vůz v hodnotě cca 300 tisíc korun s dobrým poměrem cena/výkon.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy