Honda Jazz: konec druhé generace

honda jazz | foto: Archiv AutoRoad.cz

Třetí generace zase o něco lepší. S mírně upraveným hávem přinese úsporu paliva a větší úložný prostor

Druhé generaci oblíbeného vozu Honda Jazz již zvoní, jak se říká, umíráček. Není divu. Stávající verze již brázdí silnicemi celého světa hezkou dobu a i když je vůz považován mnohými za jeden z nejlepších v daném segmentu viz první místo v hlasování o nejoblíbenější vůz v kategorii malých vozidel ve Velké Británii dle ankety J.D. Power 2012, odpovědné osoby rozhodly, že je čas na změnu.

Vy, komu aktuální Jazz zcela vyhovuje, nezoufejte. Novinka bude více méně podobná, počítat můžeme s drobným faceliftem vnějších partií a nárůstem zavazadlového prostoru.

Současná motorová nabídku doplní turbodiesel 1,6 i-DTEC Earth Dreams s výkonem 88 kW a točivým momentem 300 N.m. Přidá se tak ke stávající zážehové 1,2 a 1,4 i-Vtec s výkony 66 kW (90 k), resp. 73 kW (99 k), kombinující pětistupňový manuál či CVT.

Stávající čtyři verze výbavy S, Trend, Comfort a Elegance budou jistě mírně pozměněny a doplněny o nové prvky. Momentální ceny automobilu začínají na cifře 299 900 korun a končí rovnými 454 tisíci. Kolik bude stát novinka, netušíme. Představení proběhne na říjnovém autosaloně v japonském Tokyu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy