Dacia Duster: lehký facelift úspěšného modelu

Duster | foto: Dacia

Nejprodávanější SUV rumunské automobilky dostane lehký facelift. Jako první ho uvidí všichni návštěvníci blížícího se Frankfurtského autosalonu

Frankfurtský autosalon se nezadržitelně blíží, řada světových výrobců zde hodlá představit své poslední novinky, nejinak tomu bude i u rumunského výrobce nejen osobních automobilů, Dacie. Značka zde hodlá zaujmout v minulosti úspěšným, nyní upraveným SUV Dacií Duster.

Ta se tak dočkává od svého představení (prosinec 2009) a počátku výroby (březen 2010) prvního faceliftu. Vůz, postavený na platformě Nissan B0, si modernizaci jistě zaslouží, automobilka by byla sama proti sobě, nechat ladem nejúspěšnější model ze své nabídky.

Informaci přinesl francouzský list La Tribune. Očekávat můžeme letmé úpravy přední části vozu, tedy nárazníku a masky chladiče. Uvnitř pak chybějící dotykovou obrazovku, kvalitnější materiály, nové ovladače.

Nový prvek najde zastoupení i v nabídce motorizací. Současnou 1,6 16V a 1,5 dCi doplní nový zážehový čtyřválec 1,2 l TCe s výkonem 85 kW (115 k) a točivým momentem 190 N.m.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy