Lotus: založena nová motocyklová divize

Lotus | foto: Archiv AutoRoad.cz

Lotus C-01 - první model motocyklové divize známého výrobce nejen závodních automobilů

Pod označením C-01 nehledejte závodní čtyřkolový supersport, jak je tomu ostatně u zmiňovaného věhlasného výrobce nejen závodních vozů zvykem. Většinu dnes zarazíme, C-01 je dvoukolový premiant nově založené motocyklové divize britské značky, nacházející se v hrabství Norfolk.

Nový projekt je dlužno říci zdrcující. Nejde o pochybnosti, jak se značka s prvotinou popere, jde především o tradici. Zodpovědnou osobou nebude nikdo jiný než Daniel Simon, bývalý zaměstnanec značky Bugatti, VW či Lamborgini, designér automobilů filmových hrdinů jako Kapitána Amerika a dalších.

První zveřejněná fotografie zavdává dojmu klasického žluto-černého provedení, ztvárňující základní linie nádrže stroje, které tak budou zdá se z patřičné části rozpracovány. Z jaké míry, nevíme. Zveřejněná zpráva hovoří o výkonném 200koňovém agregátu, motocyklu, vybaveném současnými moderními závodními technologiemi ze seriálu F1, velmi lehkou konstrukcí použitím materiálů typu karbon, titan či vesmírné oceli, perfektní ergonomii a bezpečnosti.

Výrobce slibuje brzké bližší informace během několika následujících týdnů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy