Renault Twizy Cargo - mikroauto jako "náklaďák"

renault twizy | foto: Renault

Renault se snaží už nějakou dobu udělat díru do světa se svým mikrovozem Twizy. Nelze říci, že by se mu zvlášť dařilo, některé příznivce si ale našel.

Renault Twizy je nejmenším vozem tohoto francouzského výrobce. Se dvěma sedačkami za sebou je opravdovým mikrovozem, jehož soupeřem je spíše skútr než relativně plnohodnotný vůz jako Smart ForTwo.

Nyní automobilka přidává variantu Cargo. Je určena pro rozvozy drobných předmětů a pro životnostníky, kteří toho s sebou nepotřebují mnoho vozit. Namísto zadní sedačky vestavěla automobilka kufr o relativně použitelném objemu 180 litrů. Do něj by se několik obědů pro rychlý rozvoz mohlo vejít. 

Výhodou přirozeně je možnost zaparkovat prakticky kdekoliv. Oproti skútru je taková jízda pravděpodobně i o něco bezpečnější. Na druhou stranu, otevřená konstrukce bez oken neochrání řidiče před rozmary počasí o nic lépe a do deštivé České republiky se příliš hodit nebude. A kvůli své přeci jenom větší šířce nedovede parádní kousek skútru, tedy proplétání se kolonami aut. 

K dispozici je varianta s výkonem 5 koní a maximální rychlostí 45 km/h, kterou je možné řídit od patnáctí let. Silnější 17koňová varianta dosáhne maximální rychlosti 80 km/h.

Vůz je možné pořídit za 8000 eur (něco málo přes 200 tisíc korun), avšak bez baterií. Ty si lze jen pronajmout za 50 euro měsíčně, tedy asi 1700 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy