Kia pro_cee’d GT a cee’d GT: nejsportovnější modely značky

Kia Cee´d | foto: Archiv AutoRoad.cz

Továrna ve slovenské Žilině spustila výrobu nejsportovnějších vozů značky

Žilinská továrna korejské značky Kia spustila v pondělí 3.6.2013 výrobu dosud nejsportovnějších vozů pro_cee’d GT a cee’d GT. Nedaleko našich hranic tak vznikají na ženevském autosaloně představené tří- a pětidveřové hatchbacky se silnými přeplňovanými motory, poháněné přední nápravou.

Tepající srdce tvoří výkonný 1,6litrový čtyřválec s přímým vstřikem paliva GDI, přeplňovaný dvojstupňovým (twin-scroll) turbodmychadlem. Standardně montovanou šestistupňovou převodovkou tak můžeme na předních kolech o velikosti 18 palců využít početného 204koňového stáda, jehož kroutící moment činí 265 N.m. Udávané zrychlení 0-100 km/hod je 7,7 vteřin, maximální naměřená rychlost pak 230 km/hod.

Změny zaznamenáme především v přední části vozu. Nová je maska chladiče, světla s LED technologií pro denní svícení, mlhovky, dvojice koncovek výfuku, níže spuštěné nárazníky, krvavě červené brzdové třmeny a speciální odstíny laků.

Uvnitř vozu si povšimneme kvalitních sportovních sedadel Recaro, hliníkových pedálů, sedmipalcové dotykové obrazovky. Bližší informace, jako cena a jiné, budou k vyváženému automobilu, kombinujícího sportovního ducha závodníka a na svou třídu špičkové zpracování, zveřejněny před samotným prodejem. Oficiální datum dosud nebylo zveřejněno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy