Audi TT: třetí generace – stará srdce v novém šasi

audi tt | foto: Archiv AutoRoad.cz

Třetí generace sportovního vozu TT lehčí, nadčasové se starými známými

Začněme tím, co by mělo zůstat u nového kupé s čtveřicí propojených kruhů stejné. Budou to především pohonné jednotky. Staré známé benzinové a naftové čtyřválce TSI a TDI. Notorik 1,8 TFSI s výkonem 118 kW (160 k), průměrnou spotřebou 6,7 l/100 km a zrychlením z 0-100 km/hod během 7,2 vteřin, bude spolu s větším bratříčkem 2,0 TFSI dávat nově výkon mezi 134 a 164 kW. Seznam naftových jednotek obsahuje 2,0litrový diesel s výkonem kolem 128 kW, přeplňovaný dvoulitrový motor TT-S s 205 kW a vrcholný pětiválec s číselnými hodnotami udávajícími 280 kW a 2,5 litru.  

Stejný zůstane i základ vozu v podobě nové platformy MQB, tedy přesně řečeno mírně upravené. Kvalitněji umístěnému těžišti a dobrému hmotnostnímu vyvážení má napomoci značná redukční dieta (v plánu je více než 60 kg dolů), plus předsunutí dvojice předních kol ještě více do čela vozu. To vše se zachováním aktuální polohy motoru.

Co by mělo přinést rozruch? Bude to především nový módně řezaný exteriér a z kvalitních materiálů koncipovaný interiér. Samozřejmostí budou kožené sedačky, hliníkové doplňky obepínající přístrojovou desku a velká dotyková obrazovka s mnoha technologickými vylepšeními a inovacemi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy