BMW X5 - sportovní mastodont oficiálně

bmw x5 | foto: BMW Group

BMW již po dvě generace nabízí rozšíření své nabídky v podobě velkého SUV X5. Třetí generace je evolucí generace druhé, což ale neznamená, že by nepřinášela nic nového.

BMW svůj model X5 vyvinulo jako přímou konkurenci třídě ML od Mercedesu. Jak je ale u této bavorské značky zvykem, důraz je kladen na sportovnější pojetí, což se odráží i v SUV značky.

Design je hybridem mezi současnou X5 a novým pojetím, které přinesla nová generace řady 3. Jednoznačným poznávacím znakem jsou tak světlomety propojené s maskou chladiče, tradičními ledvinkami. Ve voze, který na délku měří 489 cm, však nalezneme i odkazy na generaci minulou. 

Jak to tak dnes bývá, novinka je o 3 centimetry delší než současná generace, přesto však metrák zhubla. V dostatečně dlouhém těle nalezneme sedm sedadel, přičemž ta poslední budou určena spíše dětem. Díky posunovací prostřední lavici nicméně bude možné udělat jim trochu více místa na kolena.

Prozatím se dočkáme tří motorizací. Základem bude 258koňový třílitrový diesel, na který naváže motor o stejném objemu, avšak s výkonem 380 koní. Nad nimi bude stát benzínový motor, 4,4litrový osmiválec o výkonu 448 koní. Všechny motorizace budou mít pohon obou náprav, avšak později přijde také základní varianta, dieselový dvoulitrový čtyřválec, který nabídne jen pohon zadní nápravy. Naopak na samém vrcholu očekáváme variantu X5 M.

Interiér nabídne tradiční porci luxusu a technologií. Zajímavý je například asistent pro jízdu v koloně, který dokáže autonomně posouvat vůz do rychlosti 40 km/h.

Místem představení novinky bude podzimní autosalon ve Frankfurtu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy