Aston Martin CC100 - retro s novými technologiemi

Aston Martin | foto: Aston Martin

Koncepční vůz ke stému výročí existence značky Aston Martin má ukazovat nejen kořeny, ale také budoucnost. Spojení ukazuje, kam by se mohla značka v brzké době vyvíjet.

Již z prvního pohledu na koncept, kterým Aston Martin oslavuje sto let své existence, je patrná vzpomínka na staré sportovní vozy. Není to ale jenom obyčejné retro bez střechy založené na dvanáctiválcovém Aston Martinu Vanquish. Tento koncept nejen že oslavuje roky minulé, ale ukazuje i cestu do těch příštích. 

Některé prvky uvidíme v sériové produkci již brzy. Díky poměrně rozsáhlému využití karbonu klesla hmotnost oproti Vanquishi o znatelné půl tuny. I Aston tedy byl donucen používat tento drahý, ale účelný materiál. 

Osvětlení zajišťuje řada diod, které nalezneme vepředu i vzadu. Přední i zadní části přitom mají mít nové vyznění, které se má promítnout do budoucích Astonů. 

Třetí novinkou je pak nahrazení klasických budíků displeji. I tohoto řečení bychom se měli v dohledné době dočkat.

Tím, že je vůz postaven na platformě sériového vozu, je i pojízdný. Z klidu na stovku to má zvládnout za 2,9 sekundy, maximální rychlost je vyšší, než jakou bych v otevřeném vozu kdy chtěl zažít. V číslech tedy 290 km/h. Pod kapotou je šestilitrový dvanáctiválec, jehož výkon je 573 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy