Audi Q7: příjde nová generace?

audi q7 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Další generace SUV Q7 přijde zřejmě již příští rok. Nová platforma sníží hmotnost o necelých 400 kilogramů

Server Autonews Europe zveřejnil na svých internetových stránkách zprávu o relativně brzkém příchodu nové generace obrovského SUV Q7 automobilky Audi. Ve zprávě se uvádí, že její příchod můžeme očekávat již příští rok v létě. Jedná se tak o první výstřel k modelu, jehož oficiální představení proběhlo před dlouhými 8 lety.

Audi doposud o nastupující verzi neuvažovalo, prodejní úspěchy byli více méně konstantní. Uvidíme, jaké reakce článek vyvolá. Zdali na otázku nástupce odpoví i samotná značka je předmětem úvah. Verze 2014 má být postavena stejně jako Touareg na nové platformě, šetřící vozu 362 kg hmotnosti, přičemž pohotovostní hmotnost aktuální Q7 s motorem 3,0 TDI činí 2 395 kg.

Velkou neznámou je i místo výroby či nabídka motorizací. Zda-li zůstane v Bratislavě nebo bude přesunuta jinam. Aktuálně zákazníci volí mezi 3,0litrovým a 4,2litrovým provedením s pohonem 4x4, osmistupňovou převodovkou Tiptronic, které jsou naladěné na výkony od 180 do 250 kW. Kombinovaná spotřeba se pohybuje kolem 7,4 l/100 km, maximální rychlost pak 219 km/hod. s motorem 3,0 TDI.

Měli by jste zájem o Q7 roku 2014? Je již čas na změnu?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy