Lamborgini Urus: koncept schválen, sériová výroba začne v roce 2017

Lamborghini Urus (suv) | foto: Archiv AutoRoad.cz

Loňský koncept dostává zelenou. Výrobu a prodej prvních kusů můžeme čekat v roce 2017

Filiálka koncernu Volkswagen Group, italská společnost a věhlasná značka Lamborghini, oficiálně zveřejnila rozhodnutí, dle kterého má být v loni představený model automobilu v hávu sportovního užitkového vozu, nazvaného jako Urus, vyráběn a následně prodáván počínaje rokem 2017.

Tvarově zajímavá konstrukce, vyznačující se moderními a ostrými liniemi, řadou hlubokých prolisů utvořených na kapotě či bočních dveřích automobilu většinou z lehkých uhlíkových vláken vně či kontrastním interiérem v převážně bílém provedení, si zachová dobře zapamatovatelné rozměry konceptu o délce 4,99 m, šířce 1,99 m a výšce 1,66 m.

Otázka pohonu není doposud blíže definována. V úvahu přichází Plug-in hybridní provedení, konceptový motor s výkonem 440 kW a s tím spojených 600 k zní nadneseně.

Roušku tajnosti si doposud zachovává i konkrétní místo továrny, kde by se měla novinka vyrábět. Závod v Sant‘ Agatě praská lidově ve švech a současná společná základna s vozy Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg či Audi Q7, zavdává na potěšující Bratislavskou fabriku a zdejší tamější linky.

Co říkáte? Láká Vás luxusní SUV, vyrobené našimi bratry z východu?

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy