Lamborghini Egoista - jediný a šílený

Lamborghini | foto: Lamborghini

Lamborghini se v poslední době snaží o výrobu unikátů. Dalším z řady je Lamborghini Egoista, který pravděpodobně vzniknul v jediném kusu.

Již několikátý malosériový speciál z dílny Lamborghini je na světě. Vůz se jménem Egoista je vyroben jen jeden a tak to i zůstane. Podle všeho ani není určen na prodej.

Vůz na podvozku Laborghini Gallardo dostal novou karoserii, která je ještě šílenější než obvykle. Ostré, futuristické tvary naznačují, že tohle není žádný běžný vůz do produkce. Jde zkrátka o speciál se vším všudy. 

Aby bylo jménu Egoista učiněno zadost, kabina je značně změněna. Uprostřed je jen jedno místo, čímž se speciál ještě více podobá stíhačce. 

Nejen podvozek, ale také technika pochází z Gallarda. Pod kapotou tak nalezneme 5,2 litru velký desetiválec s výkonem 600 koní. Unikátní jsou aktivní aerodynamické prvky, které dovedou měnit charakteristiku vozu dle jízdní situace.

Nejen design je inspirován stíhacím letounem F-117, který jako první přinesl nedivitelnost pro radary. I některé materiály se vyznačují sníženou orazivostí radarového paprsku, což snižuje možnost být zachycen radarem. Jsme zvědaví, co by na takové řešení řekli v praxi dopravní policisté...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy