Subaru Forester: nejprodávanější Subaru pod heslem „Confidence in Motion“

Subaru Forester | foto: Archiv AutoRoad.cz

4. generace oblíbeného všestranného SUV opět o něco lepší. Společně se sloganem „Důvěra v Pohybu“ vyráží do boje o nové zákazníky

Nejnovější generace původně malého vozu kategorie kombi, dnes  plnohodnotného robustního SUV se stálým pohonem všech čtyř kol Symmetrical AWD, přináší do světa kvalitu, bezpečnost, současný design a nejmodernější technologie. V kombinaci s nízkou spotřebou, extrémně tvrdým podvozkem, se stává optimálním kandidátem pro všední denní provoz, ale i sportovnější výlety do terénu.

Modelová řada čítá 6 provedení - 2.0D Sport, 2.0D Executive, 2.0D, 2.0XT, 2.0i Executive a 2.0i. Součástí každého je čtyřválcový vznětový nebo zážehový motor s protiběžnými písty, označovaný jako boxer s rozvodem DOHC a 4 ventily na válec. Zdvihový objem činí u benzinové verze 1 995 cm3, u naftové pak 1 998 cm3. Základ tvoří zážehový agregát o výkonu 150 k, 2,0D nabídne 147 k a 350 N.m a pro ty nejnáročnější zde bude vylepšený 2,0litrový benzinový motor s turbem a výkonem 240 k. To vše v kombinaci se šestistupňovou manuální nebo variátorovou převodovkou Lineartronic.

4. generace je již klasicky tvarově zajímavá, nově však nadchnou i použité materiály a zpracování interiéru, které nebylo dříve u značky standardem. Provedení 2,0 XT a 2,0D SPORT  je vybaveno 18" koly z hliníkové slitiny, 2.0i Executive a 2.0D Executive pak sedmnáctkami. Další prvky výbavy tvoří automatické zapínaní světel, ostřikovače světlometů, mlhová světla, automatické stírání čelního skla, vyhřívaní zpětná zrcátka, elektricky ovládané zpětné dveře a mnoho dalšího.

Nejlevnější verze s atmosférickým sáním bude k mání za necelých 680 tisíc korun, luxusnější a dravější 2,0 XT s turbem a převodovkou Lineartronic pak od 989 tisíc korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy