LaFerrari ještě extrémněji - již brzy

Ferrari F150 Laferrari | foto: Ferrari S.p.a.

Ferrari již má svůj vrcholný model pojmenovaný LaFerrari. Přesto se ale může objevit něco ještě lepšího, exkluzivnějšího a samozřejmě mnohem dražšího.

Ferrari Enzo má svého nástupce v podobě LaFerrari, ale automobilka již přemýšlí nad možností výroby ještě šílenějšího vozu, podobně jako z Enza vznikl speciál FXX. Vyjádřil se tak šéfdesigner značky.

Nový vůz by měl být odvozen od LaFerrari, ale aby bylo možné nasadit dostatečně šílenou cenovku, bude velmi řádně upraven. Pohonné ústrojí by se od LaFerrari moc lišit nemělo, ale zato hmotnost by měla velmi řádně poklesnout. Ze speciálů jistě poputuje vše, co je alespoň trochu zbytné a díky tomu má již tak lehoučký vůz zhubnout dobré čtvrt tuny. 

Vyrobena má být jen desítka vozů, avšak jejich cena bude atakovat hranici 100 milionů korun. 

Svoji variantu LaFerrari má představit také Maserati. I toto naplňuje příběh Enza, které žilo dále v otevřené karoserii Maserati MC12. Vůz, pro který se ihned vžilo pojmenování LaMaserati, použije podvozkové skupiny z LaFerrari, avšak o motoru se prozatím spekuluje. Je možné, že dostane jen odlehčenou variantu motoru bez hybridního ústrojí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy