Porsche 911Turbo a Turbo S: výroční generace nabídne opět mnohem více

Porsche 911 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Automobilová ikona značky, Porsche 911, přichází k 40. výročí výrobce Porsche s dvojitou porcí zábavy

Je tomu aktuálně 50 let od prvního frankfurtského představení světově známé sportovní ikony, modelu Porsche 911. Od těch dob se událo mnohé, svět se změnil, kvalita z let minulých však zůstává. V tomto duchu můžeme směle hovořit i o Porsche 911, původně označovaném jako 901, dle továrního číslování.

Ten aktuálně vychází v doposud nejnovější šesté generaci. Od počátku nabídne potencionálním zákazníkům volbu mezi dvěma výkonovými provedeními, Turbem 911 a Turbem 911 S.

Plochý 3,8 litrový šestiválcový agregát boxer je založen na technologii přímého vstřikování paliva, unikátním přeplňování VGT (Variable Geometrie Turbocharger) pomocí dvou turbodmychadel, nově systémem pohonu všech kol PTM. Generuje 383 kW (520 koní) v modelu 911 Turbo a 412 kW (560 koní) v modelu Turbo S. Samozřejmostí je vysoký točivý moment a 16% snížení spotřeby. To vše díky sedmistupňové dvouspojkové převodovce PDK a speciálnímu řízení teploty.

Zajímavý prvek vnějšího zpracování utváří adaptivní aerodynamika v podání předního a zadního spoileru, LED technologie předních světlometů, funkce natáčení zadních kol v závislosti na rychlosti jízdy. Uvnitř zaujme kombinace černo/červeného čalounění sportovních sedaček s 18 nastavitelnými módy a pamětí, zvukový systém Bose či příplatkový Burmester, řada doplňků v imitaci karbon, výsostná 20palcová kovaná kola, aktivní systém kamer či tempomat.

Ceny začínají na 162 tisících eur u verze Turbo, verze Turbo S bude k dostání za více než 195 tisíc eur včetně DPH. Do prodejů se mají dostat v září letošního roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy