Range Rover Sport: menší, dynamičtější, se sedmi sedadly

range rover sport | foto: Archiv AutoRoad.cz

Druhá generace sportovního Roveru je menší, lehčí, nabídne ale více prostoru

Aktuálně poslední model společnosti Jaguar Land Rover, Range Rover Sport, je prozatím druhou generací provedení, vyznačující se celkově menšími rozměry oproti zbylým modelům značky. Vůz, který si prošel představením na letošním autosaloně v New Yorku však tímto neztrácí. Záměr výrobců je jasný. Menší a levnější, vše v balení věhlasné britské značky, využívající moderní a vyspělou techniku.

Design je dramatický a současný, obsahující charakteristické znaky plovoucí střechy a intenzivního sklonění předního skla. Použitá hliníková karoserie s naftovým agregátem snížila hmotnost z dřívějších 2535 kg na aktuálních 2115 kg. Zodpovědnost hledejte u Gerryho McGoverna, ředitele designu a kreativní ředitele společnosti Land Rover. Sportovní linie pak nabídne i interiér. Ten je založen na jednoduchosti, vysoké míře světelnosti, díky velké zasouvací panoramatické střeše a použitým materiálům.

Prodloužení vozu a rozvoru o 62 a 178 mm, zpříjemní delší pobyty v kabině. Novinkou je sedmimístné provedení, kterým se mohla doposud chlubit jen řada Discovery.

Mezi motorizovanými nabízenými jednotkami hledejme dva dieselové a jeden benzinový agregát. Těmi jsou šestiválce o objemu 3,0 litru a výkonem 190 kW / 258 k, označený jako LR-TDV, druhý LR-SDV6 s výkonem 215 kW / 292 k a zážehový osmiválec LR-V8 SUPERCHARGED s výkonem 375 kW / 510 k.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy