Nový Renault Mégane se ukáže ve Frankfurtu.

Renault | foto: Renault

Nová generace Renaultu Mégane se ukáže na podzimním autosalonu ve Frankfurtu. Technicky by se měl jen vylepšit, nový ale bude design.

Renault Mégane žije poměrně krátké, přibližně pětileté výrobní cykly. Vzhledem k tomu, že minulá generace se prodává již od roku 2008, je nasnadě, že čtvrtá generace Méganu je blíž než se může zdát. 

Současný Mégane je poměrně úspěšný a bylo by překvapením, kdyby na tomto zdařilém kusu chtěla automobilka měnit příliš mnoho. Nové generace známého vozu tak bude vycházet právě z tohoto základu. Měnit by se neměla velikost, příliš změn nenalezneme ani na technice. Největší novinkou bude nové designové vyznění.

Automobilka v současné době zavádí nový designový jazyk, který lze velmi jednoduše rozenznat zejména dominantním logem na přídi. Zatímco ještě v 90 letech bylo módou své logo málem skrývat, současný trend velí maximalizovat logo na přídi tak, aby bylo nepřehlédnutelné. Právě takto postupuje Renault a snaží se nafouknout svůj tradiční kosočtverec do nevídaných rozměrů. 

Opět uvidíme čtveřici karosérií, tedy pětidveřový hatchback, třídvéřový hatchback s agresivnějšími tvary připomínajícími kupé, kombík a sedan, který používá vlastní jméno Fluence. S kabrioletem se opět nepočítá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy