Maserati Ghibli: poprvé v historii naftový agregát

Maserati Ghibli | foto: Maserati

Nový sedan italské automobilky bude představen již brzy na autosaloně v čínské Šanghaji. Klasické zážehové agregáty doplní unikátní diesel

Jedná se o podstatnou premiéru značky. Italská automobilka koncernu Fiat zcela poprvé použije u svého vozu jiný než zážehový motor. Dle slov představenstva půjde o třílitrový šestiválec. Výkon a další technické specifikace dosud nebyly zveřejněny.

Seznam motorizovaných jednotek doplní benzinový šestiválec a osmiválec. Menší motor by měl mít výkon kolem 340 koňských sil, silnější pak 410 koní. Samozřejmostí je pohon zadních kol a osmistupňová převodovka od ZF.

Výrobce sportovních luxusních vozů s trojzubcem ve znaku jistě potvrdí své věhlasné renomé a přijde s menším sportovním sedanem, založeném na bázi většího Quottroporte, vozem s maximální rychlostí blížící se 300 km/h a solidním zrychlení 0-100 za cca 4-5 vteřin.

Designově bude novinka podobná většímu kolegovi. Vůz, který má být slavnostně představen na dubnovém čínském autosaloně v Šanghaji, bude především kratší o cca 200 mm, lišit se budou světlomety a nárazník. Model přichází současně s rozsáhlými investicemi koncernu Fiat do své luxusní divize, které  mají dosáhnout až 1,2 miliard eur. Ty se mají odrazit v navýšení prodejů až na celkových 50 000 prodaných vozů za rok.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy