Ford Fiesta: pravý hot hatch

ford fiesta | foto: Ford

Cenově dostupný sportovní Ford. To je nová Fiesta ST. Můžeme ji mít již za 459 150 Kč

Ford Fiesta ST je aktuálně nejlepší sportovní hatchback na trhu. Za 459 150 Kč získáme hravý, stylový a funkční automobil, který Vám daruje, v případě výraznějšího sešlápnutí pedálu, chvilky nezapomenutelné radosti a štěstí.

 

Vůz, vyvíjený oddělením Ford Team RS, doznal řady změn v interiéru i exteriéru. Mezi ty designové patří nový nárazník, prahy, mřížka chladiče, střešní spoiler na zádi, sedmnáctipalcová litá kola a vkusná dvojitá chromovaná koncovka výfuku. Vnitřek vozu utváří sportovní sedačky Recaro, hliníkové pedály, pěkná sportovní řadící páka a v neposlední řadě neopomeňme zmínit nové odstíny laku – červenou Race, oranžovou Molten a modrou Spirit.

Co se týče techniky - výrazných změn doznal podvozek, řízení i brzdy. Typické jsou kratší a tužší pružiny, snížené těžiště o 15 mm, systém stranového přesměrování točivého momentu (eTVC), elektronický stabilizační systém (ESP) se třemi režimy (On, vypnutá kontrola trakce a Off) , kotoučové brzdy. Přední, zvětšené o 19 mm, jsou premiérově doplněny zadními, větším posilovačem.

1 163 kg lehký hatchback pohání 1,6 litrový EcoBoost s maximálním výkonem 134 kW (180 koní) a točivým momentem 240 N.m., kterým disponuje na prahu 2 000 ot./min.  Turbem přeplňovaný agregát zrychlí z 0-100 za 6,9 sekundy a ručička tachometru se zastaví na solidních 220 km/h.

Kombinovaná spotřeba se papírově pohybuje kolem 6,9 l/100 km. Díky tomu má být automobil použitelný i v klasickém provozu. K prvnímu představení došlo 4.4. na 11. brněnském autosaloně společně s dalšími novinkami značky Ford.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy