Tesla Roadster: druhá generace přináší úspěch

tesla roadster | foto: Tesla Motors

Jedna z mála značek, která založila svoje automobilové portfolio na elektricky poháněných vozech, přichází s druhou generací dříve neúspěšného modelu Roadster

Americká soukromá společnost Tesla je známá svými relativně zajímavými elektrickými koncepty. Nedávno jsme Vás informovali o sedanu Tesla S, který má být v blízké době představen. Podobně, nicméně za delší dobu tomu má být i u crossoveru X.

Nyní přichází model Roadster, v pořadí druhá generace. Proč, když se první setkala s takovým nepochopením a velice slabými prodeji? Odpověď je zřejmá. Předchůdce neuspěl především díky extrémně vysoké ceně, nízké dojezdové vzdálenosti, dlouhé době nabíjení. Považte, 4 hodiny u zásuvky (nabíječka vždy sebou) za vcelku vysokou sumu peněz.?

Tyto nevýhody automobilka zdá se smazala. Slibuje větší dojezd, díky výkonnějšímu elektromotoru. Vliv hraje i zvýšení kapacity akumulátorů. Zrychlení má být podobné předcházející verzi, tedy 0-100 za cca 4,0 sekundy, doba nabíjení zkrácena.

Všichni jsme na novinku zvědavi. Ve volné chvíli můžete shlédnout na stránkách automobilky tématická videa, případně si prohlédnout rozmanité spektrum barevných provedení karoserie vozu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy