„Evropský“ Nissan Leaf: technologické inovace – více zábavy

nissan leaf | foto: Nissan

Japonská automobilka Nissan nedávno představila inovovaný elektromobil Leaf. Verze 2013 doznala 100 změn

Vrcholní představitelé automobilky Nissan hlásí 100 vylepšení na novém elektromobilu Leaf. Konstruktéři zapracovali kromě podvozku na celkové dojezdové vzdálenosti. Původních 175 km bylo tak navýšeno na konečných 199 km. Vliv nese mimo jiné snížená hmotnost nabíjecí soustavy (o 30 kg), tvořená lithium-iontovými bateriemi. Inovace v oblasti technologií přináší i zajímavý systém Carwings, díky kterému můžeme ovládat svůj vůz dálkově pomocí počítače či chytrého telefonu. Volit budeme moci mezi třemi výbavami (Visia, Acenta a Tecna).

Původní prodejní záměry automobilky se nenaplnily. Čísla hovoří jasně. Za dva roky bylo v japonské Oppamě vyrobeno cca 50 000 vozů, evropské prodeje hlásí 5 210 kusů z plánovaných 9 000. Automobil roku 2011 si tak nese pro rok 2013 velký otazník.

Nissan věří, že notná vylepšení a přemístění výroby z výše zmiňované japonské továrny, přinesou obrat v prodejích a celkové oblibě vozu. Ta je dosti nechvalná, především pak v USA.

Výrobní portfolio britské továrny Sunderland se tak obohatí o další model. K stávajícímu Qashqai, Juku a Notu přibude malý hatchback.

Cena zatím nebyla stanovena. Zlevnění o 3 000 eur není konečné, nový vůz má v budoucnu vyjít ještě výhodněji.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy