VW Golf VII. Variant versus Škoda Octavia III. Combi

Golf Variant | foto: Volkswagen

Jednou z novinek ženevského autosalonu bylo představení verze Variant automobilky Volkswagen. Ten má oproti Octavii cílit na stylovější klientelu

Ženevský autosalon je za námi a my si můžeme připomenout nejzajímavější koncepty a budoucí sériové provedení, které jsme zde mohli obdivovat. Jednou z bezesporu povedených je i Golf Variant.

Sedmá generace je oproti předchůdci praktičtější a úspornější, konečně hezké je i zpracování zádi vozu. Bez ohledu na záměr se jedná o přímého konkurenta mladoboleslavského Škodovky. Ta v minulosti tvořila prodejního lídra, vše se však může s příchodem novinky změnit.

Hlavní výhody českého vozu smazány. Škodovka disponovala největším zavazadlovým prostorem, který byl u letošního modelu ještě zvětšen o 5 litrů na konečných 610 litrů, po sklopení zadních sedaček získáváme 1 720 litrů úložného prostoru, což je oproti konkurenci významné 120 litrové pozitivum. Variant získal 605 litrů a 1 620 litrů.

Oba vozy jsou nově postaveny na modulární platformě MQB, přinášející snížení hmotnosti základního modelu Golfu o 105 kg. Díky technologii BlueMotion klesla u turbodieselového 1,6 motoru s šestistupňovou převodovkou spotřeba na velice příjemných 3,3 l/100 km.

Totožný je technický základ, nabídka motorizací, zahrnující výkonové spektrum od 85 do 150 koní. Volit můžeme mezi pěti či šestistupňovou převodovkou, automatickou převodovkou DSG, oba vozy mohou disponovat i pohonem 4×4/4Motion. Co myslíte? Svede se boj pod jednou střechou?

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy