Subaru WRX - svébytný sportovní sedan

Subaru | foto: Subaru

Subaru plánuje ještě sportovnější vůz než jakým je model BRZ vyráběný spolu s Toyotou. Model se slavným jménem WRX by mohl přinést opravdu zajímavé výkony.

Subaru bylo vnímáno jako sportovní značka, ale až dosud se soustředilo spíše na ostré úpravy standardních sedanů a hatchbacků. Nyní se však zdá, že by se konečně mohly prolomit ledy.

Zkratka WRX je v motoristickém světě napůl modla, která znamená opravdu zajímavé zážitky za volantem. Tentokrát však opustí své tradiční označení na zádi modelu Impreza, a vydá se vlastní cestou.

Na autosalonu v New Yorku se ukázal koncept WRX, který by měl předznamenávat nový, sportovní model se čtyřmi dveřmi. Nemělo by vak jít o žádnou modifikaci Imprezy. Pod kapotou se podle spekulací má ukrývat motor s výkonem kolem 300 koní. Ten by samozřejmě měl být plochý a jeho výkon poputuje na všechna čtyři kola - tak, jak je u Subaru nejlepší tradicí.

A to nejlepší? Spekuluje se, že sériová varianta by měla být představena ještě letos a automobilka by do roka a do dne měla rozjet i výrobu. Máme tedy na co se těšit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy