Škoda Octavia RS se ukáže v červenci, výkon by měl přesáhnout 200 koní

Škoda Octavia | foto: Škoda Auto

Škoda Octavia třetí generace se taktéž dočká nejsilnější varianty již tradičně nazvané RS. Ukáže se na tradičním festivalu v Goodwoodu.

Modely RS odvozené od Octavie byly vždy populární a bylo by velkým překvapením, kdyby od nich automobilka upustila. A nestalo se tak. Škoda přitom rezignovala na tradiční data představování novinek, totiž na autosalonech, a raději ukazuje svá nová vozidla v časech mezi nimi. Pravděpodobně se ji tak dostane více pozornosti nejen u nás, ale i v zahraničních médiích.

Škoda Octavia RS se ukáže na festivalu rychlosti v Goodwoodu, což je tradiční každoroční sjezd rychlých vozů v Británii při příležitosti závodu do vrchu. Díky svému puncu legendárnosti se nejedná o pouhý závod, ale při jeho příležitosti jsou mnohdy představovány nové koncepty i sériové vozy. Mezi nimi bude právě i Octavia RS.

Ačkoliv vzhled již známe z uniklých fotografií, prozatím neznáme technické parametry. Minulé RS mělo výkon 200 koní a je jasné, že nová generace již z principu nemůže být slabší. Očekává se proto posílení na 220 koní, ale ve hře je také užití 250koňového agregátu, podobně jako u Golfu GTI.

Více bychom se měli dozvědět 11. července.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy