KTM X-BOW GT: „komfort version?“

ktm xbow | foto: KTM

Po verzi RR lidštější GT. Je tomu opravdu tak?

Již uplynulo téměř 24 měsíců od doby, kdy rakouský výrobce motocyklů a příslušenství - značka KTM, představila našlapaný model RR s výkonem 360 koní (245 kW). S motorem Volkswagen 2,0 TSI tehdy speciální čtyřkolka zajela severní část Nürburgringu v čase 7:25,27!

Výkon sice s poslední verzí mírně poklesl, i tak se ale bavíme o solidním zrychlení z 0-100 za 4,1 sekundy a maximální rychlosti 231 km/h! Předpokladem takových parametrů je ultralehká karbonová 847 kilogramová konstrukce, motor s 285 koňmi (210 kW) a točivým momentem 420 Nm. Jediné, co nás tak spolu se šestistupňovou manuální převodovkou  a samosvorným diferenciálem dokáže kromě zdi zastavit, jsou výsostné brzdy Brembo s předu a vzadu umístěnými čtyřpístky/dvoupístky  a kotouči o průměrech 305 mm a 262 mm.

Nejdůležitější změny se však udály jinde – ručně odnímatelná střecha X-Top, odnímatelná stínidla proti slunečním paprskům, speciální sada kožených zavazadel, čelní vyhřívané okno, boční okna, čelní stěrač a ostřikování. Klimatizace a máme základ pro ideální rodinný vůz. Příjemná představa?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy