Qoros 3 Sedan - Čína útočí se vší parádou

Qoros | foto: Qoros

Izraelsko-čínská automobilka Qoros představila v Ženevě svůj očekávaný sedan. Původní jméno GQ3 muselo být po protestech Audi změněno jen na 3, ale to na kvalitách vozu nic nemění.

Čínské automobily dovážené do Evropy dosud trpěly závažnými hendikepy. Obvykle šlo o technicky jen málo vyspělé vozy s podivným designem, špatnou bezpečností prodávané za směšnou cenu. Qoros na to jde jinak.

Již jen vzhled 463 cm dlouhé novinky je plně porovnatelný se současnou konkurencí například z Koreje nebo z Japonska. To u většiny čínských vozů dodnes často není zvykem. Interiér má také solidní vzhled a slušné zpracování. 

Pod kapotou se prozatím ukáží dva motory. Oba spalují benzín a mají objem 1,6 litru, liší se však v plnění, slabší 126koňový je atmosférický, zatímco silnější je přeplňovaný a dává výkon 156 koní. Motory jsou vybaveny technologií stop-start a na výběr je mezi manuální a dvouspojkovou robotizovanou převodovkou. V každém případě má rychlostní skříň šest stupňů. Spotřeba se má pohybovat mezi 6,3 a 6,5 litry.

Dostupnost novinky je prozatím tak trochu záhadou, podobně jako její cena. Qoros si totiž musí vybudovat distributorskou síť a případný prodej u nás závisí na tom, zda se ho některý dovozce chopí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy