Novou Škodu Octavia Combi koupíte už za 364 900 korun

Škoda Octavia | foto: Škoda Auto

Autorizovaní obchodníci Škoda začali v úterý přijímat objednávky na novou generaci Škoda Octavia Combi, za kterou si budou účtovat od 364 900 korun. Mladoboleslavská automobilka představila zbrusu nový model v rámci Autosalonu ve švýcarské Ženevě jako prostornější a šetrnější verzi známého vozu.

Ředitel Škoda Auto Česká republika Petr Pečenka uvedl, že je nová Octavia Combi v každém ohledu třída sama pro sebe. "Náš nejmladší model představuje prostor ve své nejkrásnější podobě. Nabízí kvality běžné ve střední třídě za cenu vozu nižší střední třídy," doplnil Pečenka.
 
Nejnovější mladoboleslavský automobil se chystá zaujmout především zvýšeným prostorem, novým designem, funkčností a inovativními bezpečnostními a komfortními systémy. Stranou by však podle výrobce neměl stát ani relativně úsporný motor a příznivý poměr ceny a nabízené hodnoty.
 
Objem zavazadlového prostoru zvětšila Škoda o pět na 610 litrů, po sklopení zadních sedadel až na 1740 litrů. Se sklopeným opěradlem sedadla spolujezdce nabízí třetí generace možnost přepravovat předměty do délky 2,92 metru. Jedná se tedy o automobil s nejdelším interiérem ve své třídě.
 
Do současných dnů se prodalo v České republice necelých 145 tisíc kombi první a druhé generace, což je zhruba polovina všech prodejů celé řady Octavia. "Věříme, že nová Octavia Combi půjde stejně úspěšnou cestou jako její předchůdkyně," zakončil ředitel Pečenka.
 
Předseda představenstva společnosti Škoda Winfried Vahland se již dříve nechal slyšet, že letošní rok bude pro automobilku především ve znamení modelové ofenzívy, tu zahájila nová Škoda Octavia. Automobilový rok 2013 ale nebude podle jeho odhadu jednoduchý, přestože se domnívá, že nové modely jako jsou Octavia, Rapid nebo Citigo, spolu s trvalou pozicí na mezinárodních trzích, jsou pro značku Škoda dobrým základem.
 
Mezi nejprodávanějšími modely loňského roku opět dominovala Škoda Octavia (409 600 prodaných vozů), následovala Škoda Fabia s 240 500 prodanými automobily a bronzovou příčku obsadila Škoda Superb (109 100 automobilů).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy