Nissan Note - evropská varianta představena

nissan note | foto: Nissan

Nissan Note znamená pro značku důležitý mezistupeň mezi Microu a Tiidou. Tentokrát se má méně podobat MPV.

Nissan Note nové generace již jezdí v Japonsku a nedávno se představil i v USA. Jen pro Evropu zatím otálel. Nyní tu však máme evropskou variantu v celé své kráse.

Nissan Note se podobně jako japonský kolega, Honda Jazz, vydal cestou křížence mezi malým hatchbackem a malým MPV. Úspěch této svébytné cesty je spíše diskutabilní, nový Note se ale více přiklání k variantě malého hatchbacku. Design je méně hranatý, výška o pár milimetrů poklesla. Přesto se Nissan chlubí vyšším sezením a prostorem, což zase náleží do pole MPV. Inu, ať si každý vybere po svém.

Pod kapotou se uhnízdí tři motory. Benzínovou nabídku budou tvořit motory o objemu 1,2 litru, jeden s přeplňováním, druhý bez něj. Zatímco silnější varianta přijde s výkonem 98 koní, slabší si musí vystačit s osmdesáti. Údaje o dieselu 1,5 dCi prozatím nemáme. Víme však, že všechny motory bude možné zakoupit s bezestupňovou převodovkou CVT a při vyšší úspornost budou motory vybaveny systémem stop-start.

Výbava má být bohatá, nejvyšší (tradičně nazvaná Tekna) nabídne i bezpečností paket schopný monitorovat slepé úhly a jízdu v pruzích. Podobně jako v modelu Qashqai bude možné získat systém Around view monitor, který dovede poskládat obrázky ze čtyř kamer tak, aby napodobil ptačí pohled na vůz. Při manévrování v těsných prostorech jde o neocenitelného pomocníka.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy