Lamborghini do Ženevy údajně přiveze dva nové supersporty

Lamborghini | foto: Archiv AutoRoad.cz

Lamborghini chce překvapit. Na místě premiéry nástupce Ferrari Enzo si to chce rozdat nejen s tímto supervozem, ale také s Ferrari F12.

Lamborghini by se mělo na blížícím se autosalonu v Ženevě prezentovat dvěma novinkami. První z nich překvapí. Automobilka se rozhodla pokračovat ve vývoji minimalistických a řádně naceněných sérií superuat. Po fascinujícím Reventonu bychom měli v Ženevě vidět další speciál, který by se měl stát nejrychlejším Lambem v historii. Designer Fillipo Prini dokonce řekl, že novinka šokuje celý svět.

V Ženevě by se měla ukázat celá plejáda úchvatných vozů. Bude mezi nimi i nástupce Ferrari Enzo, na kterém automobilka nechala mnoho sil. Představí se i McLarem P1. To je pro vůz, který má být vyroben jen v deseti kusech, velmi silná konkurence.

Tím ale Lamborghini nevystřílelo všechny náboje. Očekává se ještě jedna novinka, kterou bude kupé s motorem vepředu. Nepůjde o pokračování sedanu Estoque, ale o koncept opravdového kupé, které by mohlo zamířit proti Ferrari F12. Lamborghini vozy s touto koncepcí prakticky nevyrábí, avšak pravděpodobně i ono cítí, že mu utíká spousta zákazníků, kteří netouží ani tak po supersportu, jako spíše po luxusním a superrychlém GT. Těm pak chybí prakticky jakýkoliv náznak kufru, do kterého by se daly dát alespoň trenky a ponožky na krátkou dovolenou. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy