SsangYong Rodius - nový motor ve starém kabátku

ssangyong rodius | foto: SsangYong

Korejská automobilka SsangYong je proslulá výrobou vzhledově kontroverzních vozů. Přestože se snaží o změny, DNA starších modelů zůstává.

SsangYong Rodius je zvláštní auto. Zejména řešení zádě, u které C sloupky tvoří zaoblený tvar, na který však navazuje hranatá záď, se už několikrát umístila v různých, ne zrovna pozitivních žebříčcích. Přesto má vůz své kouzlo, zejména díky kombinaci pohonu všech kol a velmi prostornému interiéru. Ten nabízí komfortních sedm míst a i při plném obsazení zbyde na rozdíl od většiny sedmimístných vozů ještě použitelný kufr. K dispozici je na některých trzích dokonce i varianta obsaditelná 11 lidmi ve čtyřech řadách (2+3+3+3)

Automobilka se pomalu snaží nahradit starší vozy novějšími, které nabízejí modernější a příjemnější vzhled. Rodius se však bude ještě nějakou dobu prodávat a proto dostává modernizaci.

Ta se netýká vzhledu, ale jen techniky. Pod kapotu se nastěhuje nový turbodiesel o objemu 2,0litru a výkonu 155 koní a točivým momentem 360 Nm. S 2,2 tuny vážícím vozem by měl hýbat se spotřebou, která je o 2 litry nižší než dosud, 7,3 litru na 100 kilometrů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy