Rinspeed MicroMAX - maximální mikrodoprava budoucnosti?

Rinspeed | foto: Rinspeed

Rinspeed je znám jako experimentátor se vším všudy. Proč se tedy nepodívat na to, jak by jednou mohla vypadat malá hromadná doprava osob?

Potřeba cestovat je v současné době velmi vysoká. Znamená to vysoké nároky jak na počet aut na silnicích a parkovištích, tak i na hromadnou dopravu. Problémem hromadné dopravy však je, že nemže být všude. Autobusy jsou poměrně veliké a i ty nejmenší nejsou při jednotkách přepravovaných cestujících rentabilní.

Rinspeed vidí řešení v zavedení nových prostředků pro hromadnou dopravu. Představuje si je jako malé taxíky. Na délce pouhých 3,6 metrů dokázala automobilka postavit vůz, ve kterém má místo řidič a také tři cestující a jedno dítě. Ti nicméně nesedí, ale jsou v jakémsi polosedu, polostoji. Na krátkou trasu by to mělo dostačovat. Na rozdíl od současných prostředků hromadné dopravy je Rinspeed MicroMAX vybaven také bezpečnostními pásy. A aby toho nebylo málo, tak také módním kapslovým kávovarem.

O pohon se starají elektromotory umístěné v jednotlivých kolech. Více o nich bohužel nevíme, více detailů chce experimentální automobilka vypustit až během premiéry na březnovém autosalonu v Ženevě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy