BMW i3 Concept Coupe - elektricky sportovněji

bmw i3 | foto: BMW Group

BMW jasně směřuje do segmentu elektromobilů a připravuje veřejnost na relativně brzký příchod prozatím nejmenšího hatchbacku i3. Nyní se jako koncept ukazuje i sportovní varianta.

Přestože úspěchy elektromobilů jsou prozatím přinejmenším sporné, automobilky se na novou dobu pilně připravují. BMW pro ekologické vozy zakládá celou novou řadu i.

Bavorská automobilka prozatím ukázala jen pětidveřovou variantu svého budoucího elektromobilu se zajímavými dveřmi otevírajícími se naproti sobě. Pod označením kupé se nyní objevuje také varianta se třemi dveřmi, kterou BMW pole všeho nabídne jako alternativu. 

Jde o malý vůz s délkou 396 cm - velikostními konkurenty mu tak budou vozy jako Renault Clio nebo Škoda Fabia. Číslice 3 tak velikostně nijak nekoresponduje s tradičním sedanem třetí řady.

Elektromotor má výkon 170 koní a je napájen z Li-ion článků ukrytých v podlaze. To stačí ke zrychlení z klidu na stovku za 7,9 sekundy. Lepší dynamice napomáhá lehká karoserie vyrobená z plastu kombinovaného s karbonovými vlákny. I přes odlehčené materiály nebude díky těžkým akumulátorům hmotnost nijak minimalistická.

Novinka se představí na autosalonu v Los Angeles. Sériová varianta pětidveřového hatchbacku půjde do výroby již příští rok. Očekáváme, že třídveřová na sebe nenechá dlouho čekat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy