Maseratti Quattroporte - nová generace na oficiálních fotografiích

Quattroporte | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sportovní sedan slavné italské automobilky se v roce 2014 dočká nové generace. Sedan, který svými sportovními vlastnostmi donedávna vyčníval nad všechny své soupeře, to ve své nové generaci nebude mít lehké, protože zatímco dříve soupeřil s vozy jako je BMW řady 7 nebo Mercedes-Benz třídy S, tak nyní jsou jeho soupeři Porsche Panamera a Aston Martin Rapide.


Vnější design vozu nese několik charakteristických prvků automobilky, jako je tvar přední masky, nebo tři otvory v předních blatnících. Boční stoupající linie spolu se poměrně malými bočními okny, bezrámových dveří, posunuje vůz blíže ke kategorii "čtyřdveřových kupé" než klasických sedanů.

Ačkoliv bude nový model větší, tak by měl být lehčí než jeho předchůdce, díky hojnému využití hliníků na karoserii vozu.

Design interiéru je zaměřen na eleganci a jednoduché linie. Použité materiály budou samozřejmě prvotřídní a tak jak se na danou třídu sluší. V kabině je tedy minimum plastů, a většinu ploch pokrývá kůže, dřevo, nebo kov. Interiér vozu by měl nabídnout více prostoru pro cestující, než tomu je u současného modelu.

Technické data nového osmiválcového motoru prozatím automobilka neuvedla, potvrdila pouze, že se bude jednat o kompletně nový motor, který bude vyvinut společně s automobilkou Ferrari, která bude také následně, v továrně v Maranellu vyráběn. O novém motoru automobilka tvrdí, že bude nejen výkonnější a zábavnější než předchůdce, ale také úspornější. Dosažení větší úspornosti nového motoru problém nebude, protože předchozí generace si za svůj úchvatný zvuk nechávala zaplatit průměrnými 18ti litry na 100 km.

Neoficiální informace tvrdí, že Quattroporte bude kromě osmiválce nabízeno také se zbrusu novým vidlicovým šestiválcem. Novinkou bude také možnost volby pohonu všech kol.

Quattroporte bude jedním ze tří nových modelů, která plánuje italská automobilka vyrábět. Velký sedan doplní sedan střední velikosti s názvem Ghibli a crossover Levante (založený na studii Kubang). Pomocí nových modelů plánuje automobilka zvýšit své prodeje až na 50 000 vozů ročně do roku 2015.

Technické parametry nového vozu vám přinesem již brzy

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy