Subaru Forester - nová generace po pěti letech

Subaru Forester | foto: Subaru

Subaru se drží krátkého životního cyklu svých produktů a vypouští do světa novou generaci SUV Forester.

Subaru Forester je po patnácti letech výroby tradičním doplněním nabídky SUV na trhu. Se všemi vlastnostmi typickými pro Subaru, tedy symetrickým pohon všech kol a plochým motorem umístěným vepředu, snoubí praktickou karoserii, která snese jízdu v terénu. Vůz je sice primárně naladěn pro použití na silnici, ale praktické zkušenosti s minulými generacemi poukazují na to, že ani v terénních podmínkách se Forester neztratí. 

Třetí generace využívá opět o něco ladnějších linií, které se více blíží aktuálním verzím Legacy a Imprezy. Z přední kapoty zmizela "kaplička", natolik typická pro přeplňované verze. Dostatek vzduchu je nyní přiváděn agresivními výřezy v nárazníku. 

Americká verze dostane pod kapotu dva motory. Základem se stane čtyřválec o objemu 2,5 litru, který může být kombinován jak se šestirychlostním manuálem, tak i s předvodovkou s plynule měnitelným převodem typu CVT. Výkon je stanoven na 172 koní. Silnější dvoulitr s turbem dává výkon 252 koní a lze jej kombinovat jedině s převodovkou CVT.

Novinka je o 3,5 cm delší, rozvor se prodloužil o 2,5 cm, což by mělo napomoci k místu v interiéru. Samozřejmostí pro vůz tento třídy je možnost bohatého vybavení, které zahrnuje například zábavní systém Harman/Kardon s propojením s telefonem a navigací.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy