Subaru BRZ Turbo - vyšší výkon už brzy

BRZ | foto: Subaru

Ačkoliv automobilky Subaru a Toyota svorně tvrdili, že modely BRZ, respektive GT-86 vyšší výkon nepotřebují, tak se zdá, že situace se brzy změní. Automobilky tak reagují na výtky zákazníků, že malé kupé by si zasloužilo vyšší výkon.

O možné silnější verzi plochého čtyřválce se spekuluje již delší dobu. Nyní se však konečně dostávají na světlo světa první informace o plánovaném výkonu a použitých systémech.

Upravený motor dostane jedno turbodmychadlo typu twin-scroll a nový systém přímého vstřikování paliva. Ten je vyvinutý přímo automobilkou Subaru a nahradí stávající systém vstřikování paliva, který dodala Toyota. Motor tak bude disponovat pouze přímým vstřikováním paliva, nikoliv kombinací přímého a nepřímého vstřiku, jak prosazuje Toyota.

Podle získaných informací by se měl sériový výkon motoru navýšit z aktuálních 200 koní na cca 280 koní a točivý moment z hodnoty 205 Nm na solidních 340 Nm. Vyšší výkon motoru by tak měl umlčet jednu z mála výtek, kterou na adresu modelu BRZ (respektive Toyota GT-86 a Scion FR-S) často slýcháme. Malé kupé by tak konečně mělo kromě skvělé ovladatelnosti nabídnout také odpovídající zátah a zrychlení.

Model BRZ Turbo by se měl na trh dostat v roce 2014. Ačkoliv to prozatím není potvrzeno, tak lze předpokládat, že se nový motor dostane i pod kapoty "sourozenců" ze stáje Toyoty a Scionu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy