Citroën C4 Cross - recyklace staré čtyřky

Citroën C4 | foto: Citroën

Použié lisovací a odlévací formy odkládají automobilky jen velmi nerady. Také Citroën se rozhodl je recyklovat a použít v Číně.

Přestože úroveň čínského trhu roste raketovým tempem, stále jsou tamní zákazníci o něco tolerantnější k řešením, která již nejsou na technologické špičce. Toho tentokrát využívá Citroën.

Starý Citroën C4 se v Evropě setkal s nemalým úspěchem a znají ho již i zákazníci v Číně a to v podobě sedanu C-Quatre. Nyní se objevuje také hatchback, ve však ledajaký. Od evropské varianty se liší zejména oplastováním, které má být určeno do lehčího terénu. Poměrně výrazně změněná je také přední maska, která je modernější a více se blíží aktuální produkci značky v Evropě. Z bočního pohledu a především vzadu již jednoznačně rozeznáváme kontury, které automobilka udělila svému modelu C4 první generace.

Interiér oproti tomu přímo vychází ze staré C4 včetně kontroverzního volantu s pevným středem. Jisté odlišnosti nicméně nacházíme také zde. Čínský zákazník má totiž rád techniku.

Pod kapotou nalezneme motor o objemu 1,6 litru a výkonu 109 koní. Mimo pětistupňové manuální převodovky bude k dispozici čtyřstupňový automat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy