Nissan Juke R - 545 koní za 15 milionů

Juke-R | foto: Archiv AutoRoad.cz

Šílený koncept Juke R vytvořila skupina nadšenců anglické divize automobilky Nissan. Koncept nadupaného crossoveru se měl dostat do výroby pouze v případě, že by se objevil vážný zájemce s patřičně bezedným kontem.

 

Divoký crossover dokončil svůj přerod z konceptu do výroby a omezená série modelu Juke R je připravena vyrazit na cesty. Nissan oznámil, že Juke R s pořadovým číslem 001 se dostal do výroby a model 002 už přijde v zápětí. 

Silniční verze Juke R je dokonce výkonnější než koncept, který disponoval maximálním výkonem 485 koní. Pod kapotou splašeného crossoveru je uložena aktuální verze motoru z kupé GT-R s výkonem 545 koní. Ten malému vozu umožní akceleraci na stokilometrovou rychlost za 3 sekundy a dosažení maximální rychlosti 275 km/h. 

Kromě nového motoru dostal Juke R s pořadovým číslem 001 několik kosmetických změn. Nový design dostaly oba nárazníky, výrazněji vytažené blatníky a nové koncovky výfuku. Vůz také dostal větší porci karbonových vláken. Z nich jsou nyní vytvoření přední a zadní chladící otvory a zadní difusor. V interiéru se objevil volant z modelu GT-R a spodní část středové konzole, která je ze stejného modelu.

Japonská automobilka prohlásila, že konečná cena modelu Juke R záleží na specifikacích zákazníka, nicméně začíná na částce ohromujících 15 000 000 Kč, což je více než pětkrát tolik, co zákazník zaplatí za "dárce orgánů" model GT-R.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy